Hakkımda

Doğa Bilimleri ile uğraşan ve ilgi duyan herkesin bilimsel ve sosyal paylaşım sitesidir

19.11.2009

1. Toplantı Kararı (16.11.2009)

Değerli Paleontoloji Çalışma Grubu Üyeleri,


Bildiğiniz gibi, Kemaliye’de gerçekleştirilen 10. Paleontoloji Çalışma Grubu çalıştayı sırasında, 03.10.2009 tarihinde Genel Kurul toplantısı yapılmış ve bu toplantının tutanağı ile beraber, seçilen yeni yönetim kurulunun görev dağılımına ilişkin bilgiler sizlere bir önceki duyuruda iletilmişti.

Bu bağlamda, yeni yönetim kurulu görevine başlamış ve ilk toplantısını 09.11.2009 tarihinde, MTA Genel Müdürlüğü - Jeoloji Etütleri Dairesi Toplantı Salonunda gerçekleştirmiştir. Toplantıya önceki yönetim kurulu üyeleri ve yedek üyeler de davet edilmiş ve mazaret bildirenlerin dışındaki üyelerin katılımıyla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunularak aşağıdaki konular gündeme getirilmiştir:


1. Çalışma grubuna ait fossilankara@yahoogroubs.com isimli e-mail grubuna ait üye listesi ve üyelik bilgileri güncellenecektir. Gruba üye olmayan ilgili kişilere davet ve bilgilendirme yoluyla ulaşılması sağlanacaktır.

2. Daha önce Paleontoloji Çalışma Grubuna ait bir web sitesi oluşturulması sırasında karşılaşılmış bir takım güçlüklerin aşılması için, daha güvenilir ve ücretsiz bir yöntem olan “blog oluşturma” önerisi getirilmiştir. Bu kapsamda ilk adım atılmış ve “Paleontoloji Çalışma Grubuna” ilişkin bir blog oluşturulmuştur. Sizlerin ilgisi, desteği ve katkıları ile daha da gelişecek olduğuna inandığımız “blog” ile üyelerimizin bilgi paylaşımı daha kolay ulaşılabilir bir hale gelecektir. Bloğumuzda yayınlanmasını istediğiniz bilgi/doküman/fotoğraf ve duyurular (kongre, seminer, konferans, kurs, vb.) ile düşünce ve önerilerinizi yesimislamoglu@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.Blog adresi;

http://paleontolojicalismagrubu.blogspot.com olarak belirlenmiştir.

3. Paleontoloji Çalışma Grubunun düzenleyeceği 11. Çalıştayda genç araştırmacıların sunum yapmaları ve toplantıya katılmaları için gerekli teşvik ve desteğin sağlanması ile ilgili girişimlerde bulunulacaktır. Grubun ilkeleri doğrultusunda, genç araştırmacıların PÇG’ye katılarak sunum yapmalarının, onlara hem bilimsel paylaşım ortamlarından yararlanmaları için fırsat sağlayacağı, hem de bilimsel gelişimleri için yararlı sonuçlar doğuracağı düşünülmektedir.

4. Ara dönemlerde, öğrenci (lisans/y. lisans/ doktora) ya da araştırmacı pozisyonundaki kişilere PÇG seminer/kurs/konferanslarının (gereksinim duyan üniversitelerin/kurumların talepleri ve ilgi duydukları konular doğrultusunda) verilmesinin, bilgi paylaşımı ve eğitim için oldukça yararlı olacağı kanaatine varılmıştır. Bu kapsamda oluşturulacak çalışmalara ve görüş alışverişine başlanılması kararı alınmıştır. Buna ilişkin düşünceler daha sonra üyelerimizin görüşlerine de sunulacaktır.


5. Çalıştay kapsamında sunulacak olan bildirilerden makale haline dönüştürülenlerin hakemli dergilerden birinde (TPJD: Türkiye Petrol Jeologları Derneği Bülteni veya JMO-Türkiye Jeoloji Kurumu Bülteni), özel sayı olarak yayınlanması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

6. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de düzenlenecek olan 2 önemli kongre için ilgili kişilerle diyalog kurulacak (“Kretase kongresi ODTÜ- Ankara” için Doç Dr. İsmail Yılmaz ve “2013 Neojen kongresi-İstanbul” için Prof. Dr. Namık Çağatay) ve PÇG olarak üstelenebileceğimiz görev paylaşımı hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

7. JMO’nun önerisi doğrultusunda, JMO’nun web sayfasının evrimle ilgili çalışma ve düşüncelerle desteklenmesi konusu gündeme getirilmiş ve olumlu bulunmuştur. Bu konuda üyelerimizden katkı beklenilmektedir.

8. Yine JMO’nun önerisi doğrultusunda, ilköğretim çocuklarına yönelik Yerkürenin oluşumunu ve evrimini (yaşamın evrimi dahil) anlatan bir kitabın oluşturulması konusu gündeme getirilmiş ve olumlu bulunularak, bu konuda katkıda bulunulacak üyelerimizin görüşleri beklenilmektedir.


9. Daha önce doktorasını bitirmiş genç araştırmacılara verilmekte olan “PÇG Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü” uygulamasına yeniden devam edilecektir. Bu seçim, PÇG Yönetim ve Düzenleme Kurulu tarafından, adayların akademik çalışmalarının yanı sıra, PÇG’ye katılım ve katkıları da dikkate alınarak yapılacaktır.

10. Bir sonraki çalıştayın yapılacağı yer konusunda görüşlerinizi almak istiyoruz. Tüm üyelerimizin düşüncelerini iletmesi beklenmektedir.

11. PÇG’nin ikinci toplantısının, Aralık ayı içersinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Dr. Yeşim İslamoğlu

PÇG Yönetim Kurulu Sekreteri

Katılımcılar:

Başkan: Prof. Dr. Sefer Örçen (Van Yüz. Yıl Üniv.)
2. Başkan: Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem (Sivas Cumhuriyet Üniv.)
Sekreterya: Dr. Yeşim İslamoğlu (MTA)
Üye: Dr. Hayrettin Sancay (TPAO)
Yedek Üye: Sinan Demirer (MTA)
Dr. Gonca Nalcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder