Hakkımda

Doğa Bilimleri ile uğraşan ve ilgi duyan herkesin bilimsel ve sosyal paylaşım sitesidir

21.06.2011

12. ÇALIŞTAY KATILIM VE BİLDİRİ ÖZETİ FORMLARI


12. PALEONTOLOJİ - STRATİGRAFİ ÇALIŞTAYI DUYURUSU


20.06.2011


Değerli Paleontoloji Çalışma Grubu Üyeleri,


Paleontoloji Çalışma Grubu Yönetim Kurulu ikinci toplantısını 28.04.2011 tarihinde, TPAO – Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda, Yönetim Kurulu üyelerinin tümünün katılımıyla [Prof. Dr. Sefer Örçen (Başkan), Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem (2. Başkan), Doç. Dr. Yeşim İslamoğlu (Sekreterya), Dr. Hayrettin Sancay ve Ayşe Güzel] gerçekleştirmiş ve çalıştay yeri konusunda yapılan değerlendirmeler de dikkate alınarak aşağıdaki kararlara varılmıştır:


  1. Çalıştay 30.Eylül – 2.Ekim.2011 tarihleri arasında Muğla Üniversitesi’nde ve Muğla Üniversitesi ile Jeoloji Mühendisliği Bölümünün katkılarıyla düzenlenecektir.
  2. Programın 2 günü sunumlara, 1 günü ise Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinden hocalarımızın katkı ve liderliğinde teknik geziye ayrılacaktır (Teknik gezi çerçevesinde, Muğla çevresindeki kömürlü Neojen havzalarının, fosilli lokasyonların ve Jeositlerin yerinde incelenmesi planlanmaktadır).

Çalıştay kapsamında işlenecek konu başlıkları şöyledir:
            Kömür havzaları (jeolojik, paleontolojik,  biyostratigrafik, tektonik özellikleri)
            Kuvaterner Stratigrafisi
            Fosil yatakları ve önemli Jeositler
            Paleoiklim ve Paleoekoloji
            Genel Paleontoloji
            Biyoloji – Ekosistemler – İklim Değişikliği ve Çevre

2.      ÇALIŞTAY KAPSAMINDA SUNUMUNUZUN BAŞLIĞINI VE BİLDİRİ ÖZETLERİNİZİ en geç  15.09.2010 TARİHİNE KADAR GÖNDERMENİZİ RİCA EDERİZ (Bu konu özellikle bildirinin JMO tarafından basılacak bildiriler kitabının yetiştirilebilmesi açısından önemlidir. Bu tarihten sonra gelecek özetler değerlendirmeye alınmayacaktır).

3.      Kalacak yerlere ait ulaşım, konaklama seçenekleri ve fiyatlarla ilgili bilgiler Yönetim ve Düzenleme Kurulu tarafından daha sonra bildirilecektir.

Ayrıca;

Çalıştaya Delege olarak katılacak üyelerimiz dışında, Katılım formu göndermeyen ve Çalıştaya Delege olarak katılamayacak üyelerimizin her çeşit rezervasyon işlemlerinin öncelikli olarak kendileri tarafından yapılmasını,

Paleontoloji mesleğinin gelişmesi, sahip çıkılması ve meslek içi olduğu kadar, meslekler arası iletişimin ve işbirliğinin daha sağlam olabilmesi için, hem deneyimli hem de genç araştırmacıların bu tip toplantılara bir arada katılımı oldukça önemlidir. Paleontoloji Çalışma Grubunun düzenleyeceği 12. Çalıştayda genç araştırmacıların sunum yapmaları ve toplantıya katılmaları için gerekli teşvik ve desteğin sağlanmasının önemi açısından, bu toplantıyı çevrenizdeki kişilere bildirmenizi,

Farklı disiplinlerden deneyimli kişilerin bir araya gelip bilgi ve görüş alışverişinde bulunabilmeleri açısından, bu duyuruyu ilgili olduğunu düşündüğünüz Kurum ve Kişilere iletmenizi önemle rica ederiz.



                                                                                                                     PÇG Yönetim Kurulu Sekreteri                         
                                                                                             Doç. Dr. Yeşim İSLAMOĞLU
iletişim için: yesimislamoglu@yahoo.com